Skip to main content

TRADICIONALNO KONJIŠKO JURJEVANJE 2024

Na Jurijevo nedeljo, 21. 4. 2024, bodo naše Slovenske Konjice ponovno odete v barve tradicije. Vas zanima kaj vse se bo dogajalo?

Nepogrešljivi del našega tradicionalnega konjiškega Jurjevanja je že nekaj let odlična kulinarična in obrtniška ponudba na stojnicah, ki jo lahko pričakujete tudi letos na že 8. Jurijevem festivalu kulinarike in domačih obrti, med 15. in 20. uro, na konjiškem Mestnem trgu.

Ste morda tudi vi ponudnik odličnih lokalnih izdelkov, hrane ali pijač? Bi svojo ponudbo želeli predstaviti na stojnici obiskovalcem Jurjevanja? Potem vas vabimo, da izpolnite POZIV za sodelovanje in postanete del našega Jurjevanja. Več podrobnosti o sodelovanju na Jurijevem festivalu kulinarike in domačih obrti najdete s klikom na spodnjo fotografijo.

🐉 JURJEVANJE IN 8. JURIJEV FESTIVAL KULINARIKE IN ROKODELSTVA: od 15. do 20. ure

Tudi letošnje popoldansko Jurjevanje bo združilo tako lokalne rokodelce in ponudnike lokalnih jedi in pijač, kot tudi kulturne ustvarjalce – pevce, plesalce, glasbenike in godbenike.

Prostor smo našli tudi za umetniške razstave – tako gostujoče, kot domače, pa tudi za razstavo malih pasemskih živali. Legende o strašnem zmaju, ki menda še danes spi v Konjški gori, se bomo spomnili s povorko malih zmajev in vožnjami s kočijami.

Skupaj z Društvom prijateljev mladine Slovenske Konjice, konjiškimi taborniki in skavti pa pripravljamo tudi zanimive delavnice za otroke v Parku pri Domu kulture. Tam bo na ogled celo prava otroška kuharska predstava “Knedl”. Pa tudi na knjižnico semen ne smemo pozabiti. Vse to in še več lahko pričakujete v nedeljo, 21. 4., na popoldanskem delu konjiškega Jurjevanja.

🐉 SLOVESNI BLAGOSLOV IN DVIG NOVIH ZVONOV: od 10. do 16. ure

Dopoldan pa vabljeni, da se pridružite še pestremu dogajanju pri Cerkvi svetega Jurija in pred župniščem, kjer bo letos še posebej svečano, saj bodo poleg tradicionalnega blagoslova konj, prvič zapeli tudi novi zvonovi. Vsemu temu dogajanju pa sledijo vožnje s kočijami in prijetno druženje z Ansamblom Banovšek.

🐉 PROGRAM PO URAH IN PRIZORIŠČIH:

🐉 LETAK LAHKO SNAMETE TUKAJ

Odštevajte skupaj z nami in spremljajte naš FB profil Jurjevanje Slovenske Konjice. Začnemo točno 10 dni pred dogodkom.

Se beremo/vidimo?