Skip to main content

Golf Zlati grič

Idilično golf igrišče med škalskimi vinogradi

Golf igrišče je obdano z vinogradi v Škalcah, v neposredni bližini središča Slovenskih Konjic. Zaradi naravnih danosti je teren izredno razgiban, prav tako pa omogoča lepe razglede.

Igrišče ima 9 igralnih polj in se razprostira na površini 24 hektarjev. Igralna polja poleg vinogradov popestri tudi potoček, ki teče po sredini igrišča, ribniki, gozd in grmičevje. Ravno zaradi razgibanosti terena in pogosto ozkih igralnih polj je potrebna velika natančnost, zato je tudi za izkušene golf igralce igrišče pravi izziv. Za vse, ki golfa še niso igrali, pa je na voljo tudi golf vadišče na Dobravi, kjer Golf klub Zlati grič organizira tečaje in učne ure golfa.

Igrišče je odprto od marca do novembra. Cenik in več informacij najdete tukaj.

ZA RADOVEDNE:

Izgradnja golf igrišča se je pričela leta 1997 in je povezana z ustanovitvijo Golf kluba Zlati grič leto poprej. Otvoritev igrišča je bila leta 1999. Zaradi svoje urejenosti in razgibanosti med vinogradi je kmalu vzbudil pozornost golf igralcev v Sloveniji in tudi širše.

ZA SLADOKUSCE:

V Škalcah se nahaja tudi ena najmodernejših vinskih kleti v Sloveniji vinska klet Zlati grič. V njihovi prodajalni lahko kupite izvrstna vina in penine, lahko pa se najavite tudi za ogled njihove kleti in pokušino.