Skip to main content

Športno letališče
Slovenske Konjice

Žiče 107, 3215 Loče

 

Spoznajte Slovenske Konjice in južne obronke Pohorja s ptičje perspektive.

Si želite, da bi imeli možnost s pogledom naenkrat zaobjeti vse gozdove, jase, trate, vinograde kot iz škatlice, živahne potočke, vijugajoče reke in stara trška jedra? Vse to je mogoče z organizacijo panoramskih poletov s Športnega letališča Slovenske Konjice.

Letališče Slovenske Konjice se nahaja v bližini vasi Žiče. Od tam so možni tudi panoramski poleti, ki ljubitelje doživetij popeljejo v višave in na ogled pestre pokrajine občine Slovenske Konjice ter še dlje. Letališče ima eno vzletno-pristajalno stezo, ki je namenjena športnim in turističnim letalom(do skupne teže 5000 kg). Trasa steze se nahaja na nekdanjem velikem polju na vzhodni strani opuščene železniške proge Poljčane-Zreče, od česar izhaja tudi drugo poimenovanje za letališče – Letališče Senožet.

Kako potekajo panoramski poleti?

Poleg pilota se lahko za ptičja doživetja odločijo še tri osebe. Zaradi varnostnih razlogov je spodnja starostna meja za otroka 10 let.

Letališče Slovenske Konjice ponuja, poleg organizacije panoramskih poletov, še številne druge aktivnosti:

  • šolanje pilotov na vseh stopnjah,
  • uporabo modelarske steze,
  • hangariranje letal,
  • urejen prostor in organizacijo za piknike, dogodke in prireditve za majhne in velike skupine (nad 500 oseb).

KONTAKT
Pico d.o.o.
E: info@picoavio.com
T: +386 (0)37 592 030

ZA RADOVEDNE:

  • Zanimivost letališča Slovenske Konjice je, da ponuja tudi poseben polet vse do simbola slovenstva, najvišje slovenske gore Triglav.
  • S Športnega letališča Slovenske Konjice lahko letite in pristanete povsod po Evropski uniji.
  • Prvi pristanek na območju današnjega letališča je že leta 1952 z letalom Polikarpov Po-2 opravil Vinko Štefanič, najstarejši pilot s konjiškega, ki se je za pilota izšolal leta 1946.