Skip to main content

Bazen Slovenske Konjice

Osvežite se v mestnem bazenu Slovenske Konjice

 

V poletni vročini se lahko osvežite in zaplavate kar v neposredni bližini središča Slovenskih Konjic. Odrasli lahko zaplavate v velikem olimpijskem bazenu na prostem, otroci pa se lahko zabavajo v prijetnem »štiriperesnem« čofotalniku.

Konjiški bazen je bil leta 2020 popolnoma prenovljen. Obiskovalci lahko na njem brezplačno uporabljajo različne športne rekvizite, od žog, polžkov za plavanje do loparjev in lokov. Ob bazenu se nahaja tudi igrišče za odbojko, šahovski kotiček, nogometne gole in slackline. Občasno se izvajajo tudi animacije, športne igre in vodene vadbe. Široke travnate površine z mogočnimi drevesi obiskovalcem omogočajo prijeten počitek v senci, na voljo pa je tudi gostinska ponudba.

Bazen je odprt v juliju in avgustu ob naprej znanih terminih. Več informacij najdete tukaj.

ZA RADOVEDNE:

Bazen Slovenske Konjice je bil eden prvih olimpijskih bazenov v Sloveniji, Konjičani so ga zgradili s pomočjo podjetja Konus. Bazen je bil odprt 27. avgusta 1949, ko je bilo na njem prvenstvo Slovenije v plavanju.

ZA ŠPORTNE NAVDUŠENCE:

Bazen Slovenske Konjice se nahaja ob Športno rekreacijskem centru Dobrava.

Bazen Zbelovo

Manjši bazen na Zbelovem

Na obronkih občine Slovenske Konjice se v prijetnem kraju Zbelovo nahaja manjše kopališče.

Bazen Zbelovo v poletnih mesecih obiskovalcem omogoča prijetno osvežitev v velikem zunanjem bazenu, otrokom pa je na voljo tudi manjši čofotalnik. Občasno je mogoče tudi nočno kopanje, na voljo pa je tudi gostinska ponudba. Ob bazenu se nahaja igrišče za odbojko na mivki.

ZA ŠPORTNE NAVDUŠENCE:

Do Zbelovega se lahko odpravite tudi s kolesom. Tukaj lahko najdete zemljevid kolesarskih poti, ki Zbelovo povezujejo z drugimi kraji občine Slovenske Konjice.