Skip to main content

V petek, 5. 4. 2024, so v Vinski kleti Zlati grič obeležili 15 let delovanja.

Na slovesnosti so goste na treh prizoriščih popeljali skozi preteklost, sedanjost in prihodnost vinske kleti, se spomnili različnih podob etiket in okusov vin od začetkov pa vse do danes, ter svečano razkrili nov logotip podjetja ter novo podobo etiket, ki bodo vina Zlatega griča spremljale v prihodnosti.

Zbrane je nagovoril gospod David Hauerland, eden izmed lastnikov in direktor podjetja, gospod Martin Ondruš, namestnik registriranega direktorja, gospod Darko Ratajc, župan Občine Slovenske Konjice, slavnostni govornik pa je bil njegova ekscelenca, dr. Jiří Kudela, veleposlanik Republike Češke v Sloveniji.

Novo podobo sta z odkritjem novega logotipa, nameščenega nad vhodom v vinsko klet, javnosti razkrila gospod David Hauerland in Darko Ratajc. Takoj po aplavzu in fanfarah je gospod Sašo Topošek, glavni enolog kleti, predstavil novosti, ki jih nova podoba prinaša in namesto zdravice je zazvenela pesem Med iskrenimi ljudmi, ki sta jo izvedla odlična Sara Lamprečnik in Alen Kovše. Za zaključek dogodka so zbranim v atriju vinske kleti, ob njuni odlični glasbi, simbolno postregli še polsladki renski rizling letnik 2009, iz leta, ko je klet pričela s svojim delovanjem na novi lokaciji. Za kulinarični del dogodka je poskrbela ekipa Gostilne Zlati grič. Sledilo je prijetno druženje v degustacijskem prostoru vinske kleti.