Skip to main content

petek, 19. aprila 2024, ob 18. uri smo v Mali galeriji Doma kulture Slovenske Konjice, kot spremljevalno dogajanje letošnjega tradicionalnega konjiškega Jurjevanja, odprli razstavo z naslovom Življenje teče, ko pomlad v mesto prinese tradicijo.

Razstava povezuje dve tradiciji – jurjevanje, ki ga praznujemo v čast zavetnika Slovenskih Konjic, svetega Jurija, in klekljanje idrijske čipke. Tako, kot so klekljarice ujele pogled skozi okno, je z oken trških hiš mogoče ujeti pogled na tradicionalno jurjevanje, ki poteka na Starem in Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah. Razstavo so s svojimi deli podprli tudi člani Konjiškega društva likovnikov in fotografov, ki so razstavili svoja dela na temo pogleda skozi okno in pomladi. Med razstavljenimi deli domačega društva so tudi klekljana dela domače ustvarjalke, gospe Zofije Voler.

Razstava je nastala kot rezultat povezovanja in sodelovanja mest v Združenju zgodovinskih mest Slovenije in povezala Idrijo in Slovenske Konjice preko idrijske čipke in Jurjevanja. Podprli sta jo Občina Slovenske Konjice in Občina Idrija.

LETAK lahko snamete TUKAJ.

Razstava bo na ogled do ponedeljka, 27. 5. 2024.

Lepo vabljeni!