Skip to main content

Športno rekreacijski
center Park

Tattenbachova 4, 3210 Slovenske Konjice

Športni center, ki omogoča mnogo možnosti za šport in rekreacijo v Slovenskih Konjicah. Veličastna površina, ki je bila nekdaj del parka Dvorca Trebnik, danes omogoča možnosti za šport, rekreacijo, igro in tudi kulturne ter druge dogodke.

ŠRC Park zajema zunanje igrišče za košarko, zunanje večnamensko igrišče, zunanje igrišče za inline hokej, zunanja igrišča za tenis, prav tako pa tudi tekaško stezo in fitnes na prostem. Del njega je tudi Plezalna hiša, na voljo pa so tudi igrala primerna za različna starostna obdobja otrok. Večina športnih in rekreativnih površin je obiskovalcem na voljo brezplačno.

ZA RADOVEDNE:

  • ŠRC Park je nastal na mestu nekdanjega izjemno lepo urejenega parka družine Windischgrӓtz, ki je Dvorec Trebnik uporabljala kot svojo letno rezidenco.
  • Košarkarsko igrišče je bilo v parku zgrajeno leta 1961, prvi košarkarski koraki pa so bili v Slovenskih Konjicah narejeni že leto poprej. Teniško igrišče je bilo urejeno leta 1974.

Športno rekreacijski
center Dobrava

Dobrava pri Konjicah 2, 3210 Slovenske Konjice

Športno rekreacijski objekt Dobrava je prostor, ki združuje različne športne aktivnosti in je namenjen različnim športnim dogodkom. Na njem se nahaja nogometni stadion s pravo travo, nogometno igrišče z umetno travo, igrišče za mali nogomet in atletska steza (400m).

Nogometni stadion izpolnjuje kriterije za 2. ligo, uporabnikom pa je na voljo najem igrišča za mali nogomet in nogometnega igrišča z umetno travo, prav tako pa je možen najem celotnega športno rekreacijskega centra. V ŠRC Dobrava deluje Nogometni klub Dravinja.

Opisane športne površine so v upravljanju Zavoda za šport Slovenske Konjice.

ZA RADOVEDNE:

Ustanovitev nogometnega stadiona leta 1957 je bila pomembna za razvoj športa v Slovenskih Konjicah.