Skip to main content

Decembrski sprehodi skozi Mestni in Stari trg Slovenskih Konjic bodo praznično obsijani. Prvi petek v decembru ga bodo popestrili ponudniki tradicionalnega Frančiškovega sejma. Drsališče na Mestnem trgu in ogromna okrašena smreka bosta otroke razveseljevala vse od Miklavža, pa do prihoda zadnjega dobrega moža, ki ju bomo v Konjicah skupaj nestrpno pričakovali.

Teden pred božičem bo s koncerti in baletnim nastopom praznično obarvala Glasbena šola Slovenske Konjice, vikend pred božičem pa Godba na pihala Slovenske Konjice s kar dvema božično-novoletnima koncertoma. Na predbožični večer bo konjiški potoček Ribnica na Starem trgu zasijal v soju prazničnih svečk, ki jih že tradicionalno prižgejo konjiški skavti. Praznične sprehode bodo v dnevih po božiču nadomestile vožnje z vlakcem Konjičanom, s katerim se boste obiskovalci lahko zapeljali skozi srce mesta in skozi rahlo zarošena okna občudovali simpatično okrašene smrečice, katerim bodo podobe vdahnili majhni in veliki prebivalci občine Slovenske Konjice.

Mesto bo ves december sijalo v soju tisočerih lučk, prazničnih sprehodov, svečanih dogodkov, pordelih lic in iskrivih oči, ki bodo svoj najlepši lesk dosegle na skupnem silvestrovanju na prostem, ki ga bomo pričakali v družbi ansambla Original Pohorci.  

Več podrobnosti vam razkrijemo KMALU!