Skip to main content

Konjiški Stari in Mestni trg bomo tudi letos s pomočjo raznih društev, šol, vrtcev, zavodov in drugih lokalnih organizacij odeli v praznično podobo. Na Miklavževo bo v mestu zrasel prijeten gozdiček, vsaka izmed zgoraj omenjenih organizacij, pa bo okrasila svojo smrečico po izbiri.

Za krašenje so obvezne prijave na info@tickonjice.si, 051 444 141 ali 03 759 31 10, najkasneje do četrtka, 1. 12. 2022, do 10. ure.

Smrečice bomo krasili v času od 5. do 9. 12. 2022. Vsaka organizacija si v tem času lahko izbere poljubno uro krašenja in si s svojimi udeleženci naredi prijetno druženje.

Okraski, ki jih boste izdelali, naj kar se da odsevajo vašo domišljijo, dejavnost, s katero se ukvarjate ali zgodbe iz lokalnega okolja. Prosimo pa vas, da jih izdelate z mislijo na okolje, da izbirate čim bolj naravne materiale, da jih dobro in trdno namestite na smrečice, ter da imate v mislih tudi decembrske vremenske razmere (sneg, dež, mraz, veter …), ki lahko vaše okraske uničijo ali jih odpihnejo iz smrečic.

Veseli bomo tudi, če boste fotografije krašenja smrečic, pa tudi prijetne sprehode in druženja med njimi, objavljali na družbenih medijih in tako vabili ljudi v naše mesto. Veseli bomo, če boste pri tem označili tudi naš TIC Slovenske Konjice in Občino Slovenske Konjice.

Veselimo se prazničnega decembra v Konjicah, do takrat pa nam naj skomine dela TALE video iz preteklih decembrskih druženj.