Skip to main content

SLOVENSKI VIKEND V BIOGRADU NA MORU: 30. 4. – 4. 5. 2024

V Biogradu na Moru, dolgoletnem prijateljskem mestu Slovenskih Konjic, ob mednarodnem prazniku dela, organizirajo prireditev »Slovenski Vikend«, ki se odvija med 30. 4. in 4. 5. 2024. Gre za velik projekt, ki so ga hrvaški prijatelji poimenovali po najštevilčnejših gostih in na katerega so še posebej ponosni. Podporniki in hkrati ponosni partnerji projekta smo prijateljska mesta iz Slovenije: Slovenske Konjice, Moravske Toplice, Radlje ob Dravi in Žalec.

V letošnjem programu aktivno sodelujemo tudi Konjičani. Oli Walker in psička Carlitos, ki sta se v petek, 5. 4. odpravila na Pot prijateljstva okoli sveta – začela sta v Slovenskih Konjicah in nadaljevala preko ostalih prijateljskih mest Biograda na Moru, Žalca, Radelj ob Dravi in Moravskih Toplic – bosta predvidoma 30. 4. prispela v Biograd na Moru, kjer bo njun prvi daljši postanek in kjer se bosta udeležila dogajanja v okviru Slovenskega Vikenda. Njuna celotna pot bo predvidoma trajala štiri leta in ju lahko spremljate na njunem FB profilu TUKAJ.

Glasbeni del dogajanja bo popestrila tudi Godba na pihala Slovenske Konjice, ki bo v četrtek, 2. 5., ob 19.30, na odru na rivi pred Občino Biograd na Moru pripravila koncert slovenskih in svetovnih pop-rock uspešnic. S koncertom se bodo v imenu Občine Slovenske Konjice zahvalili prijateljem iz Biograda na Moru za odlično in dolgoletno sodelovanje ter v slovo pomahali Oliju in Carlitos, ki ju je konjška godba pospremila na vse dosedanje poti in ju tudi sprejela ob njunem povratku. Godbenice in godbeniki bodo po izvedenem koncertu v ritmih koračnic po celotni rivi odkorakali do glavnega odra, kjer bodo napovedali veliki večerni koncert Modrijanov.

Konjičani bomo sodelovali tudi v turistično-gastronomskem delu dogajanja z naslovom Gastro priča prijateljskih gradova (Gastronomska zgodba prijateljskih mest), ki jo bo popestril starodobni kombi, predelan v simpatično vinsko fontano, kjer bodo gostje lahko okušali vina iz Konjiškega.

»Slovenski Vikend« je prireditev namenjena vsem, ki si želijo obilo različnih dogodkov v okviru aktivnih počitnic in zabavnega programa. Vabljena je vsa družina, saj bo vsakdo našel nekaj zase. In ne dvomimo, da boste na ulicah Biograda na Moru srečali tudi marsikakšnega Konjičana in Konjičanko.

Prijazno povabljeni.

Celoten program najdete TUKAJ.
Povezava do FB strani Slovenski vikend.