Skip to main content

Trudimo se, da življenje v naših krajih utripa v ritmih ohranjene tradicije. Tradicionalne prireditve ponujajo edinstvena doživetja pristne slovenske kulture in umetnosti za obiskovalce ter ustvarjajo prijetno vzdušje za življenje tukajšnjih prebivalcev.

Tradicionalno Jurjevanje 2024 z Jurijevim festivalom kulinarike in rokodelstva je za nami.

Veseli smo, da smo letos združili moči in tako skupaj z Občino Slovenske Konjice, Župnijo Slovenske Konjice, Jurjevo konjenico, Turistično destinacijo Rogla – Pohorje in vsemi tremi enotami javnega zavoda Splošna knjižnica Slovenske Konjice (TIC, CKP, KNJIŽNICA) pripravili nepozaben celodnevni dogodek pod skupnim naslovom Jurjevanje 2024.

Bilo je veselo, ubrano, zabavno, ustvarjalno, okusno, dišeče, slovensko

Z dopoldanskim slovesnim blagoslovom novih zvonov pri Cerkvi svetega Jurija z bogatim spremljevalnim dogajanjem, ter popoldanskim pestrim pouličnim kulturnim in ustvarjalnim dogajanjem na Mestnem trgu, kakor tudi s kulinarično ponudbo, ročnodelskimi izdelki, vožnjami s kočijami, prikupnimi malimi živalmi, raznimi otroškimi animacijami in gledališko ustvarjalnostjo, ste vsi skupaj navduševali obiskovalce, za kar se vam iskreno zahvaljujemo in vas vabimo k sodelovanju tudi prihodnje leto.

Hvala za vse.

Vabimo vas k ogledu foto galerije letošnjega dogajanja na Mestnem trgu na FB profilu Jurjevanje Slovenske Konjice, fotografije iz dopoldanskega dviga zvonov v obnovljeni zvonik Cerkve svetega Jurija pa najdete TUKAJ.

Organizatorji konjiškega Jurjevanja