Skip to main content

Izšla je že DESETA, jubilejna številka časopisa Turistične destinacije Rogla-Pohorje. Veseli bomo, če ga boste prelistali in o tem povedali tudi drugim.

Z obiskovalci bo po naši destinaciji potovala vse do konca leta. Usmerjala jih bo, kako najbolje »raziskati, občutiti in užiti« ta prekrasen delček severovzhodne Slovenije.

Tokratna številka se, malo bolj kot v naravo in trajnost in zeleno, poglablja v našo kulturo in vam predstavlja kdo pravzaprav smo. Turistično destinacijo Rogla – Pohorje  predstavlja kot ustvarjalno in urbano, polno zgodovinskih posebnosti, avtentičnih in vrhunskih kulturnih dogodkov, vrhunskih vin  in izjemne kulinarike ter neprecenljive kulturne dediščine. »Nekoga moraš imeti rad«, je zapisal pred natanko 100 leti v Slovenskih Konjicah rojeni pesnik, publicist in akademik, Ivan Minatti. In prav on ter številni drugi vidni ustvarjalci, literati in umetniki navdihujejo naše turistične zgodbe, ki jih želimo deliti z obiskovalci.

Časopis smo tudi tokrat ustvarili skupaj s kreativnimi posamezniki, domačini, turističnim gospodarstvom in lokalnimi skupnostmi občin Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče, ponosno združenimi v Turistično destinacijo Rogla-Pohorje. Poiščite ga na bližnjem TIC-u ali pri ponudnikih v destinaciji, digitalno različico pa lahko prelistate TUKAJ.

Vse do konca leta smo se za vas potrudili ustvariti ponudbo, ki še vedno prinaša »nekaj več in to veliko bolje«.