Skip to main content

Leto 2024 je v naši občini Slovenske Konjice razglašeno za Minattijevo leto, saj praznujemo 100. obletnico rojstva tega velikega slovenskega pesnika, publicista, prevajalca, akademika in častnega občana Slovenskih Konjic, Ivana Minattija. Več o Minattijevem letu lahko preberete TUKAJ.

Prav na njegov rojstni dan, v petek, 22. 3., pa vas vabimo, da se ob 9. uri sprehodite po njegovih stopinjah in ob 10.30 prisluhnete javnemu branju njegove poezije. Več podrobnosti v nadaljevanju.

Sprehod “Po Minattijevih stopinjah” ob stoletnici pesnikovega rojstvav petek, 22. 3. 2024 ob 9.uri, Vas vabimo, da se z nami podate na literarno-turistično pot Po Minattijevih stopinjah. Ta je razpeta med pomembnimi točkami Slovenskih Konjic, ki so z Ivanom Minattijem tesneje povezane. Slovenski pesnik, prevajalec, urednik in akademik je namreč prva leta svojega življenja preživel prav v tem kraju in se kasneje v življenju vedno znova rad vračal v svoj rojstni kraj. Med vodenim ogledom Slovenskih Konjic bomo prisluhnili več stihom tega mojstra poezije, kot tudi umetniškim delom njegove žene Lojzke in hčere Katarine ter si privoščili Minattijevo kavo (doplačilo), ki je postrežena na prav poseben način. Naš sprehod bomo končali pri spomeniku Ivana Minattija pred medijsko hišo Novice & Radio Rogla, ravno ob času pričetka branja Minattijevih pesmi.

Dobimo se ob 9. uri pri tržnici Slovenske Konjice (Stari trg).
Prijave so obvezne: info@tickonjice.si, 03 759 31 10.
Udeležba je brezplačna.
Vljudno vabljeni.

Javno branje poezije pri kipu Ivana Minattija v Slovenskih Konjicah – petek, 22. 3. 2024, ob 10.30

Prijazno povabljeni!