Skip to main content

Martinovanje slavi preobrazbo mošta v vino, saj je žlahtna kapljica z domačih vinorodnih gričev tisto, kar našemu mestu daje prav posebno barvo, aromo in zlat lesk. Konjičani bomo v soboto, 12. 11. 2022, ob 15. uri, na tradicionalen način martinovali pri Vinski kleti Zlati grič.

Vas zanima kako?

PRIDE GODBA
Pričnemo ob 15. uri. Bučno, kot se za takšen praznik spodobi. Z Godbo na pihala Slovenske Konjice.

PRIDEJO VINOGRADNIKI
Vinogradniki Dravinjske doline bodo z nami delili prigode iz njihovih vinogradov in kleti ter v pletenkah prinesli mlado vino, ki ga bomo, skupaj z arhidiakonom Jožetom Vogrinom, blagoslovili in poskusili.

PRIDE ŽUPAN
Da svečano nazdravimo temu lepemu tradicionalnemu prazniku in novemu letniku žlahtne kapljice, bo z nami župan Občine Slovenske Konjice, Darko Ratajc.

PRIDE FOLKLORA
Z nami bodo plesni pari Folklorne skupine Jurij Vodovnik iz Skomarja, ki bodo v tradicionalnih pohorskih nošah zaplesali tiste najbolj prepoznavne plese, ki so jih na območju južnega Pohorja plesale že naše babice in dedki.

PRIDE VOKALNA SKUPINA ZVEN
Za pravo “štimungo” in zven napitnic bodo poskrbeli člani vokalne skupine Zven – Rajko, Ervin, Marko in Lovro.

PRIDEJO STOJNICE
No, stojnice ravno ne pridejo, pridejo pa razni ponudniki iz Turistične destinacije Rogla – Pohorje, ki bodo na jesenskih stojnicah poskrbeli za vinsko in kulinarično razvajanje vaših brbončic. Nekaj pa bo na stojnicah mesta tudi za dobrodelnost … Kdo vse bo z nami Vam razkrijemo kmalu …
Bo pa vstopnina na stojnice tudi letos nakup degustacijskega kozarca s konjiškim grbom v priročnem mošnjičku, ki si ga boste lahko obesili okoli vratu in udobno ter sproščeno pokušali vinske in kulinarične dobrote naših krajev. Cena kozarca z dvema kupončkoma bo 10 €, cena posameznega kupončka pa 2 €.
In še prijazen namig – če ste v preteklih letih že kdaj obiskali naše martinovanje – s sabo lahko prinesete tudi katerega izmed starih kozarcev s konjiškim grbom in tako prihranite. Pa povejte naprej …

PRIDEJO VODENI OGLEDI VINSKE KLETI ZLATI GRIČ
No, tudi vodeni ogledi ravno ne pridejo, jih bomo pa skupaj s prijaznim osebjem Vinske kleti Zlati grič, pripravili posebej za vas. Če še niste pokukali v eno najsodobnejših vinskih kleti v Evropi, potem bo zdaj pravi čas. Vodeni ogledi bodo potekali ob 16:30, 17:00 in 17:30.

PRIDE ANSAMBEL BANOVŠEK
Ste že mislili, da za zabavo do poznih večernih ur ne bo poskrbljeno? Potem ste se zmotili. Za “žur” vse tja do 23. ure bodo poskrbeli članice in člani Ansambla Banovšek, ki so praktično “naše gore listi”. Poznate tisto njihovo Pod konjiško goro?

PRIDETE TUDI VI?
Če se nam boste v soboto, 12. 11., ob 15. uri pridružili na tradicionalnem konjiškem martinovanju pri Vinski kleti Zlati grič, potem vam obljubljamo odlično lokalno kulinariko, etno program, prijetno druženje in odlično zabavo s plesom do poznih večernih ur. Če lahko, potem pridite peš, če pa ne, bo za zadostno število parkirnih mest poskrbljeno v neposredni bližini prizorišča. Tudi več o tem vam razkrijemo kmalu.

Spremljajte nas tudi na Facebook strani TIC Slovenske Konjice.