Skip to main content

Vse slovenske osnovne šole vabimo k sodelovanju na že 19. Festivalu lepopisja, ki letos poteka pod naslovom Ustvarjalnost kartuzijanov. Želimo si, da bi se nam pridružilo še več otrok iz čim več osnovnih šol iz vse Slovenije. Zakaj?

Ker je lepa pisava že od nekdaj odsev kulture vsakega posameznika smo v občini Slovenske Konjice v letu 2005 prvič organizirali Festival lepopisja, ki želi otroke, v času računalništva, sodobnih tehnologij in umetne inteligence, še vseeno spodbuditi k samostojno, na roke lepo spisanemu izdelku z osebno noto in globljo sporočilno vrednostjo. Festival je kmalu svoj dom našel med zidovi Žičke kartuzije, nekdanjem kartuzijanskem samostanu, kjer so pred stoletji nastajali znameniti žički rokopisi in tam domuje še danes. Sčasoma je prerasel lokalne meje in vsako leto se za sodelovanje na festivalu odloča več osnovnih šol iz vse Slovenije. Otroci lahko svoje izdelke ustvarjajo v okviru več šolskih predmetov, saj se v izdelkih hkrati zrcali več njihovih talentov: znanje slovenskega jezika, poznavanje zgodovine, likovne spretnosti …

Vsa prispela dela, ki bodo ustrezala razpisnim kriterijem, bomo razstavili na zaključni prireditvi, najboljša tri znotraj posamezne triade pa tudi nagradili s priznanji in lepimi praktičnimi nagradami.

Nekaj foto utrinkov iz zadnjega festivala si lahko ogledate na TEJ povezavi.  

Zaključna prireditev s podelitvijo priznanj in nagrad najboljšim bo v petek, 13. 10. 2023, ob 16. uri, v protokolarnih prostorih Žičke kartuzije. Že danes si rezervirajte datum.

Ker je odgovornost lepega pisanja na vseh nas vas prosimo, da o tem razpisu poveste tudi ostalim in ga posredujete dalje.

Lepopisno povabljeni.

RAZPIS ODPRETE S KLIKOM NA SPODNJO KREATIVO 👇👇👇