Skip to main content

S ponosom ponovno odpiramo vrata v posebno vasico Žiče, po kateri se imenuje znameniti kartuzijanski samostan v dolini Sv. Janeza Krstnika – Žička kartuzija. Bogato kartuzijansko 800 let staro izročilo in bogastvo naravne, kulturne in duhovne dediščine vam želimo v sodobni obliki predstaviti v soboto, 22. julija 2023, s pričetkom ob 14.30 uri.

Žiče so majhna vas, izjemnih posameznikov, ki še vedno živijo blizu kartuzijanskim načelom, stremijo k samooskrbnosti in veljajo predvsem kot delavni in pridni ljudje. Žičani so tisti, ki ohranjajo kartuzijanske vrednote, s katerimi se bomo srečali na Kartuzijanski poti vina in zeliščnih napitkov, za prihodnje redove.

🌳 Pridružite se naši lokalni turistični vodnici Nini Buh na vodenem sprehodu po vasi Žiče, kjer boste imeli priložnost spoznati lokalne ponudnike in odkriti njihovo edinstveno ponudbo:

🍷 S- Caffe
🌿 Zeliščni vrt Majnika
🍇 Filipov dvor
🔥 Umetnostno kovaštvo Kokotec
⚙️ Mlin in žaga Bezenšek
🧺 Pletarstvo
🍷 Pokušina izjemnih lokalnih vinogradnikov v Žički Gorci (vina domačije Kalšek Podkrajšek, vina iz Čerjakove gorce, vina Vinogradništva Kračun, vina Vinogradništva Kobale)

Ob žlahtni kapljici lokalnih vinogradnikov bomo dan zaključili, ko bo sonce počasi začelo zahajati za Konjiško goro.

⚠️ Zaradi omejenega števila udeležencev so PRIJAVE OBVEZNE do petka, 14. julija 2023, oziroma do zapolnitve prostih mest. Prijave zbiramo na e-naslovu: kartuzijanska.pot@gmail.com ali na telefonski številki: 031/301/619 (Rosana).

Ne zamudite te priložnosti, da doživite edinstveno in čarobno kartuzijansko pot v Žičah! Prijavite se zdaj in si zagotovite svoje mesto!