Skip to main content

Pa je prišel tisti krasen čas v letu za naše Slovenske Konjice. Praznični Konjiški dnevi, ki bodo vodili do velikega dne – praznovanja občinskega praznika Občine Slovenske Konjice v petek, 30. junija. In kakšni dogodki bodo zaznamovali Konjiške dneve 2023?

V torek, 13. junija, bo imel Vrtec Slovenske Konjice svoj Živ Žav. V sredo bo naše kraje prekolesarila karavana Dirke po Sloveniji na 1. etapi Celje – Rogaška Slatina. Ob odhodu iz naše občine bomo v trenutku, ko bodo kolesarji vozili mimo Žičke kartuzije, odprli njeno  streho, kar bo v kamero ujela režija Dirke po Sloveniji. Želimo si, da bi s tem besedo o našem kartuzijanskem biseru ponesli v Evropo in svet.

V nadaljevanju bodo svoje dogodke gostili tudi občinski zavodi in društva: JKP Slovenske Konjice, Splošna knjižnica, Center za kulturne prireditve, Zavod za šport, Dravinjski poslovni klub, Gimnazija Slovenske Konjice, Območna Obrtno-podjetniška zbornica, Glasbena šola, Mladinski center Dravinjske doline, Turistično društvo, Planinsko društvo, Ženski košarkarski klub Konjice, Godba na pihala ter podjetji Palada d.o.o. in Radio Rogla.

Tradicionalno bo v okviru Konjiških dni potekal tudi Dan podjetništva v soorganizaciji Dravinjskega poslovnega kluba, Območne obrtno-podjetniške zbornice SLK in Občine SLK. Letošnja tematika bo Umetna inteligenca in XR tehnologije, uporaba v gospodarstvu, izobraževanju in industriji.

Konjiški dnevi se bodo zaključili s svečano sejo Občinskega sveta ob praznovanju občinskega praznika v petek, 30. junija, ob 19. uri v Domu kulture.

Celoten program si oglejte v priloženem razporedu dogodkov. Pridružite se nam v praznovanju našega praznika in podprite pripravljene dogodke s svojim obiskom.