Skip to main content

Za vas smo pripravili že 8. številko destinacijskega časopisa, ki je uradni vodnik za obiskovalce Turistične destinacije Rogla-Pohorje v poletni sezoni 2022. Vabljeni k branju in raziskovanju naših krajev.

VZEMI SI ČAS

Dobrodošel popotnik! V zelena prostranstva Turistične destinacije Rogla-Pohorje, ki jo ponosno sooblikujemo občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče. Vzemi si čas, popotnik, da raziščeš zelene pohorske planje, vdihneš zrak, ki tod diši po iglicah in se prepustiš objemu zelenih pohorskih gozdov. Sprehodi se. Kolesari. Številne pohodne in kolesarske poti te bodo vodile v neokrnjeno naravo, med pristne domačine in edinstvena doživetja naravne in kulturne dediščine. Začofotaj po potokih naših gozdov ali zaplavaj v termalnih in plavalnih bazenih. Prepusti se adrenalinu ob spustih po toboganih, na letnem sankališču in ob vrtoglavih razgledih, ki se odpirajo nad krošnjami dreves. Okusi edinstvenost Okusov Rogle, v katerih se zrcali neprecenljiva dediščina naših prednikov in zakladnica sodobnih kulinaričnih znanj. Naberi šopek travniškega cvetja, napolni košarico z bogastvom gozdnih sadežev in osvobodi misli v osvežujoči senci zelenih gozdov, kartuzijanskih zidov ali vesoljske tišine. Vse to najdeš pri nas.

Vzemi si čas … Zase. Za nas. Dobrodošel pri nas.

Vabljeni k branju. Časopis lahko prelistate TUKAJ ali ga poiščite na eni izmed info točk Turistične destinacije Rogla-Pohorje.

Zgodbo Turistične destinacije Rogla-Pohorje za vas ponosno pišemo štiri občine:

  • Oplotnica – zakladnica edinstvenih naravnih in kulturnih doživetij;
  • Slovenske Konjice – v objemu žlahtnih zgodb;
  • Vitanje – ne daleč stran;
  • Zreče – območje dobrega počutja.

»Raziščite, občutite, užijte« Turistično destinacijo Rogla-Pohorje.