Skip to main content

KONCERTNI CIKEL PRI DIDIJU: SAMO NOVAK, SUZANA MAROVT

Kitarist Samo Novak je od leta 2021 študent v razredu prof. Tomaža Rajteriča na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Je zmagovalec mnogih mednarodnih tekmovanj, med drugim Mednarodnega kitarskega festivala Mottola, Zagrebškega kitarskega festivala, Mednarodnega glasbenega tekmovanja Kyoto ter Mednarodnega kitarskega tekmovanja v Črni gori. V duu s kitaristom Martinom Javornikom je na 52. državnem tekmovanju TEMSIG v najvišji kategoriji discipline kitarski duo prejel 1. nagrado in posebno nagrado za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. Kot solist je sodeloval z orkestrom Amadeo in komornim godalnim orkestrom Camerata Laibach. Med drugim je nastopil v ciklih Prisluhnimo in Prisluhnimo v operi Glasbene mladine ljubljanske. Redno se udeležuje seminarjev tako pri uspešnih domačih kitaristih kakor tudi pri svetovno priznanih pedagogih, kot so Zoran Dukić, Paolo Pegoraro, István Römer, Petrit Çeku, Nejc Kuhar, Timotej Kosovinc, Jure Cerkovnik in Mario Kurtjak.

Suzana Marovt je aktivna članica Društva likovnikov in fotografov Slovenske Konjice. Razstavlja samostojno in na skupinskih razstavah. Aktivno sodeluje na številnih likovnih kolonijah, mednarodnih slikarskih Ex-temporih doma in v tujini, skupinskih razstavah … Bila je udeleženka in razstavljavka na mednarodnem sejmu Art in Ambienta ZG. Prejela je številne nagrade, med drugimi odkupno nagrado Ex-tempore Piran 2019, 2022, nagrado Ex tempore Novi grad 2021, 2022, Sladka Istra … Je prejemnica več certifikatov kakovosti in srebrne palete ZLDS. 

Samo Novak – kitara, Suzana Marovt – slikarka.

Informacije: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice, 03 758 04 37, FB: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice, IG: @ckpslovenskekonjice.

Lokacija izvedbe: Dom kulture Slovenske Konjice, pri Didiju.

  • Datum: 14.05.2024 - 05.07.2024
  • Čas: 18:00 - 00:00 (Europe/Ljubljana)

Drugi dogodki

Aktualno
Rogla 1, 3214 Zreče

BBQ žar fest z ansamblom Upanje

Aktualno
Aktualno
Rogla 1, 3214 Zreče

Lepa nedelja z ansamblom Murni

Aktualno
Aktualno
Rogla 1, 3214 Zreče

Šoferski praznik na Rogli

Aktualno