Skip to main content

Dobimo se na vrtovih: Žička kartuzija

Zeliščni vrt v Žički kartuziji

Nedelja, 4. junij, ob 8. uri
Svetloba tišine na zeliščnem vrtu v Žički kartuziji

V Arboretumu Volčji potok so se tudi letos pridružili evropski pobudi Dobimo se na vrtovih. Prvi vikend v juniju tako odpira vrata več kot 3.000 vrtov in parkov po Evropi. Letošnja tema je Glasba v vrtu (koncerti, zvoki narave …). Boste tudi vi obiskali katerega? TUKAJ najdete celoten program. Med njimi sta tudi Zeliščni vrt Majnika (petek, 2. 6. ob 17. uri) in Zeliščni vrt v Žički kartuziji (nedelja, 4. 6. ob 10. uri) za katera skrbita Katja in Majda Temnik.

Zeliščni vrt v Žički kartuziji, ki ga urejata Majda in Katja Temnik, ponuja idealno okolje za tehnološko razstrupljanje – unikaten stik s tišino in živimi zvoki narave. V jutranji zarji, preden se odprejo vrata kartuzije, udeleženci preživijo 1 uro v »vodeni« tišini, prisluhnejo glasbi šelestenja gozda, žuborenja potoka, brenčanja čebel in čmrljev ter žvrgolenja ptic. S pomočjo knjižice iz eko papirja udeleženci sledijo sporočilcem: namigu, vaji ali misli, s tem se udeležence vodi skozi pristno neposredno izkušnjo tišine in čistih zvokov narave. Kartuzijani so vse svoje dni preživljali v tišini, brez govorjenja, v kontemplaciji in delu na zemlji. Gre za poskus doživetja harmonije z naravo preko umiritve in jasne misli (=svetloba) o tem, kakšno bogastvo nas obdaja, in zavedanjem, da se moramo potruditi, da bomo to bogastvo narave in duhovne dediščine tudi ohranili. Zeliščna sol Majnika Premium s korenino svetlobe, do katere pridejo udeleženci na koncu svojega sprehoda skozi tišino, je darilo, ki ga vzamejo s sabo.
Cena vključuje domač jabolčni zavitek z zeliščnim čajem v Gastužu in vstopnico za ogled Žičke kartuzije: 20 €/osebo, število oseb omejeno.
Prijave na dogodki@majnika.si 
Več o zeliščnem vrtu

  • Datum: 04.06.2023
  • Čas: 08:00 - 12:00 (Europe/Ljubljana)
  • Lokacija: Kartuzijanski zeliščni vrt - Žička kartuzija, Špitalič pri Slovenskih Konjicah 9, 3215 Loče

Drugi dogodki