
V torek, 18. marca 2025, je v Hotelu Dobrava v Zrečah potekalo prvo letošnje ocenjevanje izdelkov za pridobitev znaka kakovosti Okusi Rogle. Strokovna komisija Akademije Izvorno slovensko, ki so jo sestavljali prof. dr. Janez Bogataj, dr. Tanja Lešnik Štuhec in mag. Marlena Skvarča, je ocenjevala 68 izdelkov v kategoriji pridelki, živilski izdelki in pijače ter 15 v kategoriji rokodelski izdelki.
Veseli nas, da je svoje izdelke na ocenjevanje prijavilo kar 24 lokalnih ponudnikov. Številni raznoliki izdelki so strokovno komisijo prepričali s svojo kakovostjo, uporabo lokalnih sestavin in celostno podobo. V kategoriji živilskih izdelkov so prevladovala vina, penine, žgane pijače, vložnine, med in izdelki iz čebeljih pridelkov, v kategoriji rokodelskih izdelkov pa usnjeni, leseni, pleteni ter kvačkani izdelki. Kakšni so bili rezultati ocenjevanja, bo znano že zelo kmalu.
Naslednje ocenjevanje za pridobitev znaka kakovosti Okusi Rogle bo potekalo junija 2025, ko se bodo pri gostinskih ponudnikih ocenjevale jedi in pijače.


