Skip to main content

20. FESTIVAL LEPOPISJA V ŽIČKI KARTUZIJI

Petek, 11. 10. 2024, ob 16. uri v Žički kartuziji

Vabimo Vas na zaključno prireditev jubilejnega 20. Festivala lepopisja, ki že vrsto let spodbuja osnovnošolce vseh treh triad iz vse Slovenije h kreativnemu in lepemu pisanju z roko.  Prispele lepopisne izdelke mladih si boste lahko ogledali na razstavi

v petek, 11. 10. 2024, ob 16. uri, v Žički kartuziji. 

Uradno odprtje s podelitvijo priznanj in kulturnim programom bo potekalo v obnovljeni cerkvi sv. Janeza Krstnika. Razstava lepopisnih izdelkov pa bo na ogled po uradnem odprtju v protokolarnih prostorih Žičke kartuzije, kjer bomo za udeležence pripravili tudi prijetno druženje s pogostitvijo.

Tema letošnjega festivala je bila “Žička kartuzija v verzih”, posvetili pa smo ga 100-letnici rojstva Ivana Minattija, velikega slovenskega pesnika, rojenega v Slovenskih Konjicah, kjer smo leto 2024 razglasili za njegovo, torej Minattijevo leto.

Prireditev je uvrščena tudi v nacionalni program Dnevov evropske kulturne dediščine 2024 z naslovom Dediščina kulturnih poti, mreženja in povezav. 

V počastitev 20-letnice Festivalov lepopisja je na konjiškem Mestnem trgu od začetka oktobra na ogled tudi ulična razstava z naslovom 20 LET FESTIVALA LEPOPISJA. Na velikih razstavnih panojih se lahko sprehodite skozi zadnjih 10 let lepopisov, spoznate razmišljanja otrok o različnih temah povezanih z Žičko kartuzijo in preberete misli sodelujočih mentorjev, podpornikov, organizatorjev in nepogrešljivih spremljevalcev festivala. Ulična razstava bo na ogled vse do zgodnje pomladi 2025

Lepopisno povabljeni na obe razstavi. Vabilo lahko snamete TUKAJ, sporočilo za javnost pa TUKAJ.

📷 FOTO Nareks