Skip to main content

V sredo, 24. 7. 2024, je v nemškem kraju Rothenburgu ob der Tauber potekal zaključek tekmovanja Slowenien – entdecke die Vielfalt! (Slovenija – odkrijte raznolikost!), ki ga je organiziralo bavarsko ministrstvo za šolstvo in kulturo. Konjiški gimnazijci so dosegli 1. mesto, za kar jim iskreno čestitamo.

Dijaki gimnazije Slovenske Konjice so s spletno stranjo Das grüne Herz Europas (Zeleno srce Evrope) že zmagali v kategoriji Land und Leute (Dežela in ljudje). Štirje dijaki z mentorico so bili od 23. 7. do 25. 7. vabljeni na predstavitev projekta v Rothenburg ob der Tauber. Za končno uvrstitev so morali pripraviti še petminutno predstavitev in razstavo, namenjeno strokovni žiriji, ostalim šolam udeleženkam in javnosti.

Zanjo so bili odgovorni Manca Levart, Jaka Leskovar, Sara Slapnik in Gal Stanovnik. Iz projekta so izbrali predvsem naše lokalne kulturne in naravne znamenitosti ter jih z novimi tehnologijami oblikovali v multimedijsko predstavitev. Kot uvod so recitirali Minattijevo pesem Nekoga moraš imeti rad. Uvrstili so se med štiri najboljše, ki so se predstavljali še na svečani podelitvi priznanj z visokimi gosti z ministrstev, združenj, diplomacije in nadžupanom mesta Rothenburg. Na svečani podelitvi so dosegli 1. mesto in prejeli priznanje za dosežek. Njihova mentorica je bila Marjana Cenc Weiss.