Skip to main content

Letošnje veliko konjiško Martinovanje🍇 je za nami. Hvala vsem, ki ste nam ga pomagali soustvarjati, saj nam je skupaj uspelo ustvariti res prijetno vzdušje. Nekaj foto utrinkov 📸 si lahko ogledate v našem albumu na TEJ povezavi 👀.

Po nekaj letih smo ponovno martinovali v srcu našega mesta, na Mestnem trgu, pod velikim šotorom pred Domom kulture, ki je ves čas pokal po šivih. Začeli smo v duhu tradicije z Godbo na pihala Slovenske Konjice, ki je pred šotorom z bučnimi koračnicami pričakala vinogradnice in vinogradnike, oblečene po starih šegah in s pletenkami, pripravljenimi na blagoslov. Zbrane sta nagovorila župan, Darko Ratajc in predsednica Vinogradniško vinarskega društva Slovenske Konjice, Ivana Podkrajšek. V uradnem delu je nastopila tudi Folklorna skupina Kebelj, za napitnice pa so poskrbeli člani Ansambla Banovšek. Vinogradnice in vinogradniki so spregovorili o dogajanju v kleteh po letošnjem vremensko zelo napornem letu, arhidiakon Jože Vogrin pa je poskrbel za blagoslov mladega vina.

Obiskovalci so vse do 23. ure zvečer na stojnicah lahko okušali vrhunska vina naših vinogradnic in vinogradnikov, poskrbljeno pa je bilo tudi za jesensko kulinariko. Vstopnica na prizorišče je bila tudi letos poseben degustacijski kozarec s konjiškim grbom in kupončki, ki so si jih obiskovalci lahko priskrbeli na vhodu v šotor. Z nami so bili:

  • Domačija Kalšek-Podkrajšek
  • Gostilna Zlati grič & Robida Caffee&Cake shop
  • Klet Jelenko
  • Vaška krčma
  • Vina Založnik
  • Vinogradništvo Celcer
  • Wine Van – Klub Vinoldie
  • Vinska klet Zlati grič

V tem času izobilja pa smo poskrbeli tudi za kanček dobrodelnosti. Pred vstopom v šotor so namreč za sveže pečen dobrodelni kostanj skrbele članice Lions kluba Konjice Vita, za dobrodelne tople sendviče članice in člani Leo kluba Konjice, za odlične palačinke pa tabornice in taborniki iz Rodu belega konja. Veseli smo, da ste tudi njihova prizadevanja za pomoč ljudem v stiski na ta poseben dan tako toplo podprli.

Kot spremljevalno dogajanje pa smo ob 17. in 19. uri, tako “malo za presekat”, udeležence povabili tudi v kino na kar dve projekciji Poharske komedije Je kir ke riku?, ki sta bili obe razprodani. Ljudje so se iz kina vračali nasmejani in dobro razpoloženi nadaljevali druženje na Martinovanju 2023, kateremu je “štimung” dajal Ansambel Banovšek.

Hvala vsem, da ste bili z nami.

📸 FOTO GALERIJA 📸