Skip to main content

3 KONJIŠKE: Predstavitev monografije “Na valovih duha”

Predstavitev monografije »Na valovih duha«

Četrtek, 15. 6. 2023, ob 19. uri, v Veliki galeriji Doma kulture Slovenske Konjice

Pogovor o knjigi bo povezovala MAJA FURMAN, knjigo bosta predstavila avtorja, ANTON ROZMAN in mag. ALEKSANDRA BOLDIN, kot gostja bo sodelovala dr. NENA ŽIDOV.

Z glasbo bo prireditev popestrila ANDREJA OBRUL.

NA VALOVIH DUHA / ADELMA VON VAY IN CAROLINE CORNER / MOJ OBISK ŠTAJERSKE. Razlog za zapletenost naslova je rdeča nit v ozadju monografije, in sicer odnos med Adelmo von Vay in Caroline Corner, angleško spiritualistko in pisateljico iz Londona, ki je v zgodnjih osemdesetih letih devetnajstega stoletja preživljala poletja v dvorcu Vayevih v Konjicah (Gonobitzu). Caroline je svoje vtise s počitnikovanja na Štajerskem strnila v dveh knjižicah, ki se dotikajo dogajanj v tem, tedaj pravljičnem mestecu, in sicer Moj obisk Štajerske (My Visit to Styria) in Onstran doumljivega (Beyond the Ken). Monografija je zato sestavljena iz dveh delov, pri čemer se prvi nanaša na obdobje med letom Adelminega rojstva, leta 1840, in letom 1882, ko je v Londonu izšla prva »konjiška« knjižica Caroline Corner. Drugi del pa bo obravnaval Adelmino življenje in delo od leta 1882 do leta njene smrti, 1925.

Vstop prost. 

Več o dogodku TUKAJ.

TOPLO VABLJENI.

Sledite nam na naši Facebook strani: https://www.facebook.com/Ezotericizem , da boste več zvedeli o Adelmi von Vay in drugih vsebinah na spletnih straneh www.zahodni-ezotericizem.info in www.teozofija.info . 

  • Datum: 15.06.2023
  • Čas: 19:00 - 21:00 (Europe/Ljubljana)
  • Lokacija: Dom kulture Slovenske Konjice, Mestni trg 4, 3210 Slovenske Konjice

Drugi dogodki