Skip to main content

Koncertni cikel Pri Didiju: Otvoritev razstave Ervina Dvoršaka, Sodobni realizem, in koncert Patricije Malovrh Mlačnik

Koncertni cikel Pri Didiju – 9. 5. 2023 ob 18:30

Lepo vabljeni na otvoritev razstave Sodobni realizem umetnika Ervina Dvoršaka, ki ji bo sledil koncert Patricije Malovrh Mlačnik.

Ervin Dvoršak je mladi ustvarjalec, ki je že kot otrok kazal izjemen potencial in talent, ki ga danes nadgrajuje in razvija kot študent na likovni akademiji v Ljubljani. Njegovo nadarjenost potrjujejo številna priznanja in nagrade, ki jih je prejel na različnih natečajih in razpisih: Gradovi kralja Matjaža leta 2008 v Slovenj Gradcu, mednarodno tekmovanje za otroke v Turčiji leta 2010, pa nagrade na mednarodnem simpoziju Forma viva Makole in še bi lahko naštevali. Umetnikovo likovno interesno področje je v osnovi realistična risba, ki pa se postopoma transformira v slikarsko govorico, vezano na človeško figuro in portret. Ervin Dvoršak ustvarja v klasičnih likovnih tehnikah štafelajnega slikarstva, predvsem v olju in akrilu. Obiskoval je slikarsko šolo akademskega slikarja Rudolfa Španzla in zdi se, da je delček umetniške karizme Španzla prenesel tudi v svoja dela. Lahko bi rekli, da gre za neke vrste magični realizem, ki se odraža v delih Ervina Dvoršaka. Umetnik je v svoji karieri že večkrat skupinsko in individualno razstavljal.

Violistka Patricija Malovrh Mlačnik se po končanem Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kjer je bila učenka prof. Petra Ugrina, izobražuje na ljubljanski Akademiji za glasbo pri prof. Emilu Cantorju. Na državnih in mednarodnih tekmovanjih je osvojila številne zlate plakete in nagrade. Med njene najpomembnejše dosežke se uvrščajo 1. nagrada na tekmovanju TEMSIG (2018 in 2021), 1. nagrada in lavreat spletnega tekmovanja v Beogradu ter 3. nagrada in lavreat spletnega tekmovanja Rudolf Barshai v Rusiji. Kot članica komornega godalnega orkestra Camerata Laibach je dosegla 1. nagrade na mednarodnih tekmovanjih v Bosni in Hercegovini, Rusiji in Sloveniji, Grand Prix v Kazahstanu in 2. mesto v Kanadi. Kot članica godalnega kvarteta Ameba je dobitnica 1. nagrade tekmovanja TEMSIG 2020 ter Škerjančeve nagrade Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani. Kot solistka je nastopila na številnih koncertih, med drugim v Slovenski filharmoniji in ob spremljavi skupine Camerata Laibach na ljubljanskem magistratu. Z omenjeno zasedbo so izvedli tudi številne samostojne koncerte v Sloveniji in Italiji.

Informacije: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice, 03 758 04 37,
FB: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice,
IG: @ckpslovenskekonjice.

  • Datum: 09.05.2023
  • Čas: 18:30 - 19:30 (Europe/Ljubljana)
  • Lokacija: Dom kulture Slovenske Konjice, Mestni trg 4, 3210 Slovenske Konjice

Drugi dogodki