Skip to main content

Koncertni cikel pri Didiju: LUKA JUHART, MAURICIO VALDÉS SAN EMETERIO & EVGENY DRAPIKO

Vabljeni na cikel izjemnih glasbenih in umetniških doživetij v poseben ambient likovnega ateljeja v Domu kulture Slovenske Konjice.

Glasbenik Luka Juhart se poleg historične izvajalske prakse posveča predvsem sodobni glasbi. Glasbo izvaja v mednarodnem prostoru kot solist, član komornih zasedb, ansamblov in orkestrov. Poleg poustvarjalne dejavnosti je tudi avtor glasbe. Pedagoško delo opravlja na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani, kjer poučuje harmoniko in komorno igro ter je vodja katedre za sodobno glasbo. Čeprav je prejemnik mnogih nagrad in redno sodeluje z eminentnimi glasbenimi imeni, raje poudarja svoje navdušenje nad umetniško glasbo in skrbi za širjenje umetnosti.

Mauricio Valdés San Emeterio je v Sloveniji živeči improvizator, skladatelj, oblikovalec medijskih sistemov in kurator v polju glasbenih umetnosti. Rodil se je leta 1976 v Mexico Cityju. Deluje na različnih umetniških področjih, še posebej pa se posveča akustični, elektroakustični in eksperimentalni glasbi. Njegov opus vključuje solistične in ansambelske kompozicije, vodene improvizacije, večmedijske projekte, instalacije, interaktivna dela, performanse, filme in različne uprizoritve. Njegova dela so bila predstavljena v osemnajstih državah, pogosto v okviru uradnega programa različnih festivalov, konferenc ter simpozijev o glasbi in zvočni umetnosti.

Evgeny Drapiko

Evgeny Drapiko, doktor znanosti iz eksperimentalne fizike in strasten ljubitelj eksperimentalne glasbe

Evgeny, razvija znanstvene instrumente za velike fizikalne eksperimente, kot so pospeševalniki delcev, fuzijski reaktorji itn. Njegovi merilni instrumenti delujejo po vsem svetu, v Ameriki, na Japonskem, v Nemčiji in na Kitajskem. Rezultati teh meritev nimajo samo znanstvene vrednosti, ampak tudi izgledajo fantastično.

“Elektroakustični prostori”

Glasba za harmoniko ter analogne instrumente, posnetke in elektroniko v živo.

Program: Matej Bonin, Tilen Lebar, Mauricio Valdés San Emeterio, Luka Juhart.

Luka Juhart – harmonika

Luka Juhart – harmonika

Mauricio Valdés San Emeterio – elektronika

Evgeny Drapiko – video

Informacije: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice, 03 758 04 37,

FB: Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice,

IG: @ckpslovenskekonjice.

  • Datum: 10.10.2023
  • Čas: 19:00 - 21:00 (Europe/Ljubljana)
  • Lokacija: Dom kulture Slovenske Konjice, Mestni trg 4, 3210 Slovenske Konjice

Drugi dogodki